Allmänt, Lollo tipsar, Lunch, Middag, Protein, Tillbehör grönsakspuckar, kikärtsmjöl, tillbehör, vegetariskt, veggobiffar

Grönsakspuckar

Supergott tillbehör som kan "ersätta" det mesta faktiskt, det är bara att ändra kryddningen! 
Till fisk, skaldjur och kött tycker jag det är gott med persilja i t.ex. Om jag ska ha till kyckling passar det bättre med oregano, rosmarin eller timjan och då också lite vitlökspulver.

(null)

Ingredienser: (ca. 10st)
1/2 blomkålshuvud
1 broccoli
2 morötter
2 ägg
2 msk Philadelphia light
1/2 msk fiberhusk 
1dl kikärtsmjöl alternativt sojamjöl, jag tog 50/50.
Persilja
Kryddor: lökpulver, persilade, örtsalt & nymald svartpeppar
Extra kryddning tex. Timjan, dill, rosmarin, vitlök, oregano - välj och vraka! 

Gör så här:
Finriv blomkål, broccoli & morot och hacka persiljan. Lägg allt i en bunke och blanda i mjöl, ägg, Philadelphia, fiberhusk & kryddorna. Låt smeten dra till sig en liten stund innan du formar puckarna, blöt händerna med kallt vatten så går det lättare. Stek i olivolja på låg värme i en stekpanna ca 10 minuter, går säkert utmärkt att göra dem i ugnen ocks.