Grönsakspuckar
Till fisk, skaldjur och kött tycker jag det är gott med persilja i t.ex. Om jag ska ha till kyckling passar det bättre med oregano, rosmarin eller timjan och då också lite vitlökspulver.

Ingredienser: (ca. 10st)
1/2 blomkålshuvud
1 broccoli
2 morötter
2 ägg
2 msk Philadelphia light
1/2 msk fiberhusk
1dl kikärtsmjöl alternativt sojamjöl, jag tog 50/50.
Persilja
Kryddor: lökpulver, persilade, örtsalt & nymald svartpeppar
Extra kryddning tex. Timjan, dill, rosmarin, vitlök, oregano - välj och vraka!
Gör så här:
Finriv blomkål, broccoli & morot och hacka persiljan. Lägg allt i en bunke och blanda i mjöl, ägg, Philadelphia, fiberhusk & kryddorna. Låt smeten dra till sig en liten stund innan du formar puckarna, blöt händerna med kallt vatten så går
det lättare. Stek i olivolja på låg värme i en stekpanna ca 10 minuter, går säkert utmärkt att göra dem i ugnen ocks.