Allmänt, Lunch, Middag, Sallad, Tillbehör Kikärtsbiffar, grekiskyoghurt, kikärtor, middag, vegetariskt, veggo

Morot & kikärtsbiffar

Detta är i vanliga fall såååå långt utanför min comfortzone när det kommer till mat - vegetariskt då alltså. Men jag har länge vart sugen på kikärtsbiffar och idag slängde jag ihop ett par riktigt kryddiga sådana med finrivna morötter i. 

Jag serverade med en stor grönsallad, peperonisar och en stor klick grekisk yoghurt och detta kommer göras många gånger om - vilken höjdarrätt!


Ingredienser: 2 portioner - 8 biffar


1 förbackning kikärtor (Garants ekologiska) 
2 morötter
1 ägg
1 msk hackad persilja
1 tsk fiberhusk
1 msk curry (santa maria - den milda) 
1/2 msk persilade
1/2 tsk torkad rostad vitlök 
1 knivsudd sambal olek
Örtsalt & svartpeppar
Olivolja att steka i.

Gör såhär:
Häll av och tvätta kikärtorna innan de mixas ihop med ägget i en bunke. Finriv morötterna och blanda ner i kikärtspurén tillsammans med alla kryddor, persilja & fiberhusk.
Forma med blöta händer 8 biffar och stek på medelhögvärme i olivolja ca 10 minuter.
Biffarna är färdiga när de har en fin stekyta och härlig färg, men samtidigt är sådär saftiga inuti.
Smaklig spis!