Allmänt, Fika, Lollo tipsar, Mellis/Kvällis, Protein, Tillbehör Brownies, Choklad, Chokladbrownies, bakamedprotein, glutenfritt, sockerfritt

Nyttig Chokladbrownie

Några få lediga dagar kvar så vi kör all in med bakningen här, har ju så många idéer i huvudet jag vill prova så det är lika bra att ösa på - dagens andra bak (brödbak i morse ju) resulterade i ett gäng socker och glutenfria chokladbrownies gjorda med proteinpudding, jag använde ehrmans men barebells eller njie's funkar nog precis lika bra.i



Ingredienser: 4 (stora) bitar

1 proteinpudding á 200g.
1 ägg
1/2 dl kaseinprotein - jag tog Tyngres kladdkaka
1/2dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ - ICAs är bäst!
1/2-1 dl mjölk eller kokosmjölk
1 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
25g sockerfri choklad - jag använder Nick's med hasselnötssmak
En knivsudd salt.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ägg och proteinpudding.
Hacka chokladen, hälften lägger du i en bunke tillsammans med resten utav de torra ingredienserna (Kasein, mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber, sötströ, kakao, bakpulver & salt)
Blanda ihop allt innan det åker ner i smeten med ägg & puddingar, blanda ihop allt och tillsätt til sist mjölken eller kokosmjölken, börja med en halv deciliter och fortsätt sedan tills du har en kletig smet.
Klä en ugnsform ca. 15x15cm med bakplåtspapper och klicka i smeten, strö även över det sista utav den hackade chokladen. Grädda i mitten utav ugnen ungefär 30 minuter eller tills kakan är fast. 
Servera kakan med en sked glass, en klick grädde och lite hackade nötter eller bär.




Kakan innan den blev skjutsad in i ugnen.