Kycklingbiffar med grönt mos
Nu var det på tok för längesen jag gjorde både Kycklingbiffar och det där härligt gröna goda moset som jag åt minst en gång i veckan förr, och det gjorde jag ju med kycklingbiffarna med för den delen 😂
Lätt som en plätt, och kycklingbiffarna är så tacksamma att smaksätta med olika smaker så denna gången testade jag att ha i mådde morot och tarpenade som jag aldrig testat förr och det gjorde susen, morötterna tillförde lite extra saftighet vilket var välkommet.

Ingredienser - 3 portioner
Biffarna:
450g kycklingfärs
1 ägg
1 finriven morot
10cm riven zucchini (den gröna delen)
1 stor knippe hackad persilja
1 msk kycklingfond
1/2 msk tamarisoja
1 tsk tapenade
1 knivsudd sambal olek
Svartpeppar från kvarn.
Moset:
400g broccoli
3 dl gröna ärtor
1/2 dl créme fräsch, matkvarg eller färskost.
Örtsalt, vitlökspeppar & italiensk salladskrydda.

Gör såhär:
Koka upp broccolin och ärtorna tills de är mjuka, häll av och lägg tillbaka i kastrull under lock.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna till biffarna, krydda väl,och stek dem på medelvärme i antingen oliv eller kokosolja.
Mixa moset med en stavmixer. Snåla inte med örtsaltet, det krävs av någon anledning mycket salt i moset.
Ät och njut :D