Allmänt, Lollo tipsar, Lunch, Middag, Sallad, Tillbehör Biffar, Kycklingbiffar, Mos, broccolimos, kyckling, nyttigtalternativ, tillbehör

Kycklingbiffar med grönt mos

Nu var det på tok för längesen jag gjorde både Kycklingbiffar och det där härligt gröna goda moset som jag åt minst en gång i veckan förr, och det gjorde jag ju med kycklingbiffarna med för den delen 😂

Lätt som en plätt, och kycklingbiffarna är så tacksamma att smaksätta med olika smaker så denna gången testade jag att ha i mådde morot och tarpenade som jag aldrig testat förr och det gjorde susen, morötterna tillförde lite extra saftighet vilket var välkommet.


Ingredienser - 3 portioner

Biffarna:
450g kycklingfärs
1 ägg
1 finriven morot
10cm riven zucchini (den gröna delen)
1 stor knippe hackad persilja
1 msk kycklingfond
1/2 msk tamarisoja
1 tsk tapenade
1 knivsudd sambal olek
Svartpeppar från kvarn.

Moset:
400g broccoli
3 dl gröna ärtor
1/2 dl créme fräsch, matkvarg eller färskost.
Örtsalt, vitlökspeppar & italiensk salladskrydda.





Gör såhär:

Koka upp broccolin och ärtorna tills de är mjuka, häll av och lägg tillbaka i kastrull under lock.
Blanda sedan ihop alla ingredienserna till biffarna, krydda väl,och stek dem på medelvärme i antingen oliv eller kokosolja.
Mixa moset med en stavmixer. Snåla inte med örtsaltet, det krävs av någon anledning mycket salt i moset.
Ät och njut :D