Allmänt, Frukost, Lollo tipsar, Lunch, Mellis/Kvällis, Protein, Tillbehör Bröd, frukost, lchfbröd, lågkalori, zucchini, zucchinibröd

Kalorisnåla Zucchinibröd

Ibland får jag mina ryck - Har vart sugen på en macka precis hur länge som helst nu, så häromdagen gjorde jag ett försök till att baka zucchinibröd.... misslyckades totalt!! Så i morse när jag  stod där på crosstrainern och det vattnades i munnen vid tanken på en smarrig äggamacka kom Julia som är en jäkel på att baka zucchinibröd, fick ett nytt recept förklarat så sen var det bara att dra hem i 190 och börja baka! 

Jag hade inte riktigt den mängden pofiber man behövde ha, så jag tillsatte lite rostat sojamjöl istället. Skriver både alternativen i receptet så kan man göra hur man vill.
Tanken från början med detta bröd är att baka i brödform, men hungrig som jag var insåg jag att det skulle gå snabbare i ugnen om man gjorde typ tekakaor istället så det fick det bli :D

ingredienser:

2dl äggvita
1 normalstor zucchini
3,5dl pofiber (eller som jag hade idag, 2,5dl pofiber + 2msk rostat sojamjöl)
1tsk bakpulver
Salt - gärna örtsalt, jag hade havssalt med smak av rosmarin & oliv.


Gör så här:
Sätt ugenen på 200 grader.
Vispa upp äggvitan till ett hårt skum.
Riv zucchinin och pressa ut ALL vätska, ett tips är att ta en kökshandduk och verkligen pressa ut vätskan. Tillsätt zucchinin i äggvitan och rör om. Blanda sedan ihop alla torra ingredienser med varandra innan de också åker ner i bunken med äggvita & zucchini.
Lägg sedan smeten o en brödform eller forma tekakor och lägg på bakplåtspapper. Jag gjorde 8 stora bröd av smeten.
Grädda sedan i ugnen, ca 20-25 minuter jag tog faktiskt ingen exakt tid utan plockade ut dem när de fått fin färg.