Allmänt, Lollo tipsar, Lunch, Middag, Protein, Sallad, Tillbehör Tacogratäng, njie, taco, texmex, texmexgratänger

Tex-Mex-Gratänger

Taco 7 dar i veckan? Ja varför inte... egentligen kan man variera i oändlighet och göra massa olika spännande saker, idag gjorde jag små gratänger så allt fick en lite mer tilllagad känsla, och så tycker jag det är lite småkul att servera i portionsformar med.

När det kommer till val av tacokrydda... jag för i princip alltid egen, gör en stor laddning som jag sen använder. Färdig tacokrydda innehåller mängder med socker och skit rent ut sagt, men om man förmodan ska köpa någon så har LCHF-klubben en som är grym :D


Ingredienser: 8st små gratänger


500g nötfärs (fett mindre än 10%)
2 paprikor
1 lök
200g vitkål 
15 champinjoner
1 liten burk majs
1 burk tex-mex-kvarg från Njie
1.5 dl tacosås
Jalapeños
Riven ost (Arlas mager 12%)
Spiskummin, vitlökspulver, paprikapulver, chilipulver, oregano, timjan, koriander, örtsalt, svartpeppar.


Gör såhär:
Stek färsen och tillsätt alla kryddor. Krydda efter egen smak men snåla inte! 
Fräs sedan med vitkålen en stund innan de andra grönsakerna (förutom jalapeñosen) går i pannan eftersom den tar lite längre tid att bli mjuk. 
När allt är ihopfräst - fyll formarna!
Rör ihop tex-mex-kvargen och tacosalsan, bred över i alla formarna och toppa till slut med jalapeños och riven ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader tills de får en fin färg, ca. 15-20 minuter.
Servera med en stor grönsallad, gräddfil och mer tacosalsa!