Mango frozen yoghurt
Sommar, sol och GLASS i stora lass?! Ja tänka sig att denna glassen kan man faktiskt äta ett stort lass utav då den både är hälsosam och fräsch och med de där goa röda gubbarna till är det en perfekt efterrätt att bjuda på när man ställer till med bjudningar och grillfester som hör sommaren till. Åhh ja föresten... man behöver inte ha någon bjudning eller tillställning, för glass passar perfekt i alla lägen :)
Ingredienser: 4 portioner (eller ett stort lass)
500g Frusen mango
500g Grekisk yoghurt
200g Smaksatt kvarg, antingen Skånemejeriers Ananas/kokos eller Lindahls Mango/ananas.
1 tsk Pressad limesaft
1msk Honung
Gör så här:
Häll allt i en bunke och mixa med stavmixer tills det är en slät massa. Häll allt i en glassmaskin och kör i ca 45 minuter. Om man inte har en glassmaskin - lägg smeten i en burk och stoppa in i frysen, ta ut då och då rör runt så iskristallerna delas, det är då lagom att servera efter ungefär två timmar.
Servera med jordgubbar, ät, njut och se till att ha en riktigt fantastisk sommar.
// Lollo

Ingredienser: 4 portioner (eller ett stort lass)
500g Frusen mango
500g Grekisk yoghurt
200g Smaksatt kvarg, antingen Skånemejeriers Ananas/kokos eller Lindahls Mango/ananas.
1 tsk Pressad limesaft
1msk Honung
Gör så här:
Häll allt i en bunke och mixa med stavmixer tills det är en slät massa. Häll allt i en glassmaskin och kör i ca 45 minuter. Om man inte har en glassmaskin - lägg smeten i en burk och stoppa in i frysen, ta ut då och då rör runt så iskristallerna delas, det är då lagom att servera efter ungefär två timmar.
Servera med jordgubbar, kanske lite kokossocker nötter om man vill men jordgubbar räcker gott och väl :)