Kvargbröd
Världens lättaste och dessutom nyttigaste bröd som kann göras, 4 ingredienser och endast 20 minuter i ugnen - för bra för att vara sant typ! Och när varje brödbit endast innehåller 36kcal kan man ju lassa på med en jäkla massa goda pålägg också, kycklingpastej och smörgåsgurka (sköljer av lagen) är ju så vansinnigt gott att ha på!

Ingredienser:
1dl äggvita
150g naturell kvarg (laktosfri Lindahls mejeriprodukter)
2dl pofiber (Semper glutenfritt)
1tsk bakpulver
Salt och eventuellt annan smaksättning som brödkryddor, timjan, oliver, rosmarin m.m.

Gör såhär:
Vispa upp äggvitan till ett skum, tillsätt kvargen och vispa slätt. Tillsätt resten av ingredienser och vispa snabbt igen så allt blandas. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma 5 bullar som liknar tekakor, smeten är väldigt kletig så man får finjustera lite med fingrarna så de blir vackra :)
Grädda i mitten utav ugnen, ca 20-25 minuter i 175 grader.

Näringsvärde räknat på 5 bröd per sats