Allmänt, Frukost, Lollo tipsar, Lunch, Mellis/Kvällis, Middag, Protein, Sallad, Tillbehör Fodmap, glutenfritt, ibs, sallad, Äggsallad, ägg

Krämig äggsallad

Tjohej!

Först och främst - jag är inne i en nystart när det gäller kost & träning men det är framförallt kosten som är omlagd. Min mage har varit hemsk, svullen, ont, samlat mängder av vätska, gasig, kramp... ja listan kan göras lång. Mediciner hjälpte tills jag plötsligt blev allergisk utav dom och DÅ fick jag ett råd om att börja en "diet" som kallas FODMAP. Så nu sen i måndags kör jag stenhårt, det går ut på att man utesluter vissa kolhydrater som har en förmåga att jäsa i tarmen och påverkar vätskebalansen...  och vet ni? På 4 dagar är min mage som ny och jag mör på flera månader BRA! Det är en stor omställning med SÅ VÄRT DET!! 
Jag funderar på att lägga ut mer mat och hur jag äter här på bloggen, om så önskas vill säga? 

Men NU då till den där krämiga äggsalladen - så god att ha på macka, till en sallad eller som tillbehör till fisk & skaldjur.


Ingredienser:

2 kokta ägg
2 msk naturell kvarg
2 msk créme fraiche eller turkisk yoghurt
(1/2 msk majonäs om man vill) 
1/2 msk stenbitsrom
5-6 skivor inlagd gurka
Dill & persilja
Citronpeppar & örtsalt

Gör såhär:
Hacka ägg, dill. persilja & gurka, blanda sedan ihop med kvarg, yoghurt/créme fraiche och smaka av med kryddorna. 
Den är nästan snäppet godare dagen efter, så att förbereda dagen innan är inte alls dumt :D

#1 - - Linnea :

Hej! Läste lite om foodmap igår. Tror det hade passat mig. Följer du någon speciell diet eller utesluter du vissa saker bara. Jättetacksam för svar!

Svar: Ja det är ju lite som en plan man ska följa för att se vad som passar ens mage och inte, har kör efter en sida som heter bellybalance som verkligen är superbra! 😃
Louise Johansson