Kokt torsk med tomat & fetaost
På sista tiden har det blivit mycket fisk då det är snällt mot magen och samtidigt smalt. Torsk kan ju vara lite svårt att tilllaga då det lätt blir både torrt och tråkigt, men här lyckades jag minsann improvisera ihop något som jag kan tänka mig göra igen.

Ingredienser: 4 portioner
800g torskfilé alt. ryggfile.
100g fetaost
4 tomater
1 fiskbuljongtärning
4dl vatten
2 msk tomatpuré
1msk hummefond
2 msk hackad dill
8 dillkvistar
Fiskkrydda tex. "Fina fisken" eller santa marias "seafood & fish"
Citronpeppar & lite lite örtsalt.
Gör så här:
Koka upp vatten, buljongtärning, fond, hackad dill, citronpeppar och tomatpuré i en traktörpanna med lock.
Ta fram torsken, salta och peppra och lägg på dillkvistar, skivad tomat och överst smulad fetaost.
Lägg ner torsken i pannan och låt dem puttra i på medellång värme ca. 15 minuter under lock.
Servera sedan med, grönsaksbiffar eller mos eller vad man än önskar.
Smaklig måltid 😃
