Mjölk & Glutenfria LCHP-frallor
Säga vad man vill, men en frallefrulle är ju bara så gott och något som alla borde få njuta av ibland!
Dessa frallor är mjölk och glutenfria, vill man byta ut det lilla mandelmjölet som är i blir de även nötfria och kan då ätas av vem som helst.
Jag tycker frallorna blev bra, men möjligtvis lite smaklösa. Nästa gång kommer jag tillsätta lite brödkryddor och kanske lite solroskärnor och inte snåla på saltet... så om ni gör dessa tillsätt gärna lite extra smak.
OCH! Ät gärna frallorna samma dag, då har de en frasig yta som vilka frallor som helst, det går bra att spara dem ett par dagar men då tappar de sin frasighet och blir lite mjuka och "svampiga" som LCHF-bröd har en tendens att bli.

ingredienser:
3 ägg
1dl mandelmjöl
1dl sojamjöl
1dl kikärtsmjöl
2msk psyliumfrö
3msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3dl kokhett vatten
1tsk salt
Fröer att toppa med, jag tog pumpa & rostade solroskärnor.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp vattnet.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke, tillsätt äggen och vispa ihop med en elvisp. Det blir lite degklupigt, inget konstigt :)
Häll sedan i vattnet och vispa igen, forma sedan 10 små eller 8 lite större bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper, toppa med valfria fröer.
Grädda i undre delen utav ugnen i ca. 45 minuter.
Ät och njut av nybakade frallor - gärna samma dag, och finns det nått godare än en riktig äggamacka?!?

Kan man byta ut mjölsorterna till andra? Tex till bovetemjöl och annat?