Matig rödbetssallad
Vilken hit det här blev! I söndags gjorde jag en stor balja av denna underbara sallad som är väldigt mättande och matig.
Salladen blir nästan godare ju fler dagar som går, så ska man bjuda på denna går det perfekt att göra den dagen innan.
Jag har ätit med fläskytterfilé, kycklingfilé & nötfärsbiffar och den passar minsann till allt!

ingredienser:
1kg rödbetor
1 tetrapack kikärtor (zeta ekologiska 230g)
10 urkärnade oliver
5 stora soltorkade tomater i olja
1 salladslök
1 liten snackpaprika
1/3 gurka
100g fetaost (arla apetina 10% laktosfri)
50g bladspenat
1/2 röd lök
1/4 granatäpple - kärnorna
1/2 dl rostade & saltade solroskärnor (risenta)
1 msk pesto
Lite torkad oregano
Salt, & nymalen svartpeppar
För såhär:
Skala betorna och koka dem i ca 15 minuter eller till dem har lite tuggmotstånd kvar. Skölj kikärtorna i ett durkslag.
Lägg kikärtor i en stor bunke, hacka upp oliver, soltorkade tomater, bladspenat, salladslök, rödlök, snackpaprika & gurka och häll ner i bunken tillsammans med solroskärnor, smulad fetaost, granatäpplekärnor och pesto och blanda runt.
Nät betorna är färdiga, skölj under kallt vatten så de blir svala, dela sedan i små klyftor och vänd ner o bunken.
Krydda slutligen med lite oregano och rikligt med salt & peppar.