Allmänt, Lollo tipsar, Lunch, Middag, Sallad, Tillbehör Lövbiff, gryta, långkok, snabbtochlätt, theslenderchef

Lövbiffsgryta

Snabbt och lätt är ju min melodi lika mycket som långkok, denna lövbiffsgrytan kan dock göras både och - låter man den småputtra någon timme går smakerna verkligen ihop och köttet blir sådär mört - men det går minst lika bra att sno ihop allt på 15 minuter om man bara fräser till allt på hög värme!


Ingredienser: 4 portioner

600g lövbiff
3dl matgrädde (milda mat extra 4% laktosfri)
1dl stark ajvar
2dl champinjoner
1 paprika valfri färg
2 salladslökar
2 msk oxfond
1 msk hackad basilika
2 msk ekologisk tamarisoja (bild längre ner - glutenfri & endast          5g kolhydrater/100g) 
1 msk tomatpuré
Ett par rejäla vändor av kryddorna Rosted Garlic & pepper och Pasta Rosso - bilder längre ner.
salt och peppar.
Olja att steka i.



Världens bästa kryddor - jag har hela serien! Väldigt användbara och med massa smak i. Brukar även använda en smaksatt olja att steka i och denna med basilika är grym!

Gör så här:

Strimla köttet och fräs upp i syekpanna, häll sen över i en tjockbottnad gryta och fräs upp paprika, salladslök & svamp tillsammans med alla kryddor, även örter. 
Vill man göra det snabbt, ner med köttet igen bland grönsakerna och tillsätt grädde, ajvar, soja, tomatpuré & fond och låt puttra snabbt några minuter.
Väljer man att göra en lite längre kokt gryta så köttet blir så där mört så det nästan trillar sönder... häll då grönsakerna i grytan och tillsätt resten av ingredienserna. På med lock och låt puttra 45-60 minuter.
Servera med ris, jag använder ju calorifritt & low carb. Men vanligt ris eller blomkålsris funkar med kalasbra!



Riset - finns att köpa på proteinbolaget.se
Världens bästa soja - glutenfri och med endast 5g kolhydrater - och så en fantastisk smak!