LCHP-Bagels
Nybakat en söndagsmorgon är ju att skämma bort sig själv!
Här är ett par bagels som är både nöt & glutenfria så dem även kan hänga med till jobbet där man inte får ha nötter, och i de flesta vanliga LCHF-bröd är det ju mandelmjöl - men i dessa tryckte jag i både bakprotein & sojamjöl istället och det blev hur bra som helst.

Ingredienser: 8st
1/2dl psyliumfrön
1/2dl chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1/2dl bakprotein (bake PRO - Dalblads)
1/2 dl sojamjöl
2msk skalat sesamfrö
2msk fibrex
4msk pofiber
3msk fiberhusk
3tsk bakpulver
4 ägg
1dl naturell kvarg
1/2dl turkisk yoghurt
1msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk brödbryddor
Fröer att strö på
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader (över & undervärme)
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke väl, tillsätt sedan kvar, yoghurt, vatten & ägg och blanda ihop väl. Låt smeten vila och svälla 10 minuter och forma sedan runda plattabullar med etthåli mitten och strö över valfria fröer.
Grädda i mitten utav ugnen ca. 20 minuter - avnjuts gärna nybakade men är goda att rosta ett par dagar efter också :)

Herregud va grym du är Lollo :)