Kycklinggulasch
Gulasch är en riktig favorit och det hör till när snön nu faller ner och man vill ha något varmt och mustigt att värma sig med. För första gången provade jag att göra på kycklingfärs, gick ju hur bra som helst! Det man får tänka lite extra på är att inte snåla med kryddorna, det ska vara lite krut i det hela 😊
Potatis ingår ju i en klassisk gulasch - men det skippade jag och tog blomkål istället, här gör man ju precis som man vill.

Ingredienser: (6portioner)
800g kycklingfärs
1 blomkålshuvud
5 morötter
4 selleristjälkar
2 stora paprikor (1gul & 1röd)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500g passerade tomater
500g krossade tomater - örtsmak
2msk oxfond
1 köttbuljongtärning
5dl vatten
2msk tomatpuré
1dl ajvar
1 msk tamarisoja
2tsk kummin
1-2msk paprikapulver (beroende på hetta i kryddan)
2krm svartpeppar
2msk ha kan fryst persilja.
Övriga kryddor efter smak: persilade, italiensk salladskrydda & sambal olek)

Gör så här:
Stek upp färsen tillsammans med hackad lök och vitlök.
Tillsätt sedan alla vätskor och blöta ingredienser samt kryddor och hackade morötter. Låt allt detta puttra ihop och när det återstår ca 10 minuter så stoppa i små blomkålsbuketter, paprika & selleri.
Smaka av och känn efter om det behövs mer vätska eller krydda.
servera sedan med en klick aioli, gräddfil eller en sås med lite mynta, lime, vitlök & persilja som jag hade - det var fräscht till den mustiga grytan.
Smaklig spis