Blomkålspizza
Fredagsmyset inleddes här med pizza, alltså säga vad man vill men pizza är ljuvligt gott! Botten som jag gjorde idag måste ha varit den bästa jag gjort någonsin, degig och knaprig på samma gång precis som jag vill ha det.

Ingredienser pizzabotten:
1/2 litet blomkålshuvud
2/3 dl äggvita
1/2 dl keso
2 msk sojamjöl
1 msk fiberhusk
Oregano & örtsalt
Ingredienser tomatsås:
Steviaketchup
Tomatpuré
Svartpeppar & italiensk salladskrydda

Gör såhär:
Riv blomkålen och blanda ihop med alla övriga ingredienser till pizzabottnen, det ska bli likt en deg. Låt den vila 5 minuter och gör sedan en boll och tryck ut på bakplåtspapper till en tunn botten, förgrädda denna på 225 grader i ca 10-15 minuter eller tills den fått fin färg - se bilden.
Rör ihop tomatsåsen och smeta på, toppa med valfria ingredienser och toppa med ost. Jag använder arlas "mager" och toppade pizzan med kycklingbacon, svamp, oliver, rödlök, salladslök, tomater & oregano. Hade även ruccola & basilika till servering.
Grädda pizzan sedan på 200 grader i ca. 15 minuter.
