Allmänt, Frukost, Lollo tipsar, Lunch, Mellis/Kvällis, Middag, Protein, Sallad brunch, glutenfritt, lunch, omelett

Spenat & pestoomelett

Snabbt och lätt - en smarrig omelett! Det är min melodi det!
På helgen är det nästan extra gott att ha lite lagad mat som första mål, och särskilt om man varit på gymet först precis som jag gjorde idag.
Svängde ihop en omelett som jag sen fyllde med vad kylen hade att erbjuda - brieost, skinka, avokado och lite grönt.

(null)

Ingredienser:
1st ägg
1/2dl äggvita
1/2dl naturell kvarg 
1/2dl mjölk
1/2msk fiberhusk
Två stora nävar bladspenat
1tsk pesto 
Salt & peppar

Gör så här:
Vispa ihop ägg, äggvita, kvarg, mjölk & pesto. Grovhacka spenaten och vänd ner den tillsammans med fiberhusk, salt & peppar, smaka av hur mycket som behövs, själv gillar jag när man känner av saltet i en omelett.
Stek omeletten ca. 5 minuter på medelvärme, stoppa sen in den i ugnen på 200grader i ca. 5 minuter till så den får en lite gyllenbrun färg och även blir lite frasig.
Fyll omeletten med något du tycker är gott :)