Allmänt, Fika, Lollo tipsar, Mellis/Kvällis, Protein, Tillbehör julbak, lchf, mjukpepparkaka, nyttigkaka, nyttigtalternativ, nyttobak, pepparkaka, svartabönor

Mjuk pepparkaka med philadelphiafrosting

Bakade denna kaka igår men det doftar fortfarande himmelskt här hemma av pepparkakan som bakades igår, och ja... lite utav hyacinterna som slagit ut också.
Av ren nyfikenhet valde jag att göra denna kakan på svarta bönor, tycker det är ett perfekt alternativ som man kan ersätta både en del fett och mjöl med samtidigt som det innehåller relativt lite kolhydrater och i princip noll sockerarter, blir ofta en väldigt bra konsistens av bönorna med (OCH NEJ - det smakar inte bönor i kakan sen ;)

(null)

Ingredienser
1 paket svarta bönor (ICAs)
2 ägg
2,5dl mandelmjöl
2msk kokosmjöl
1 stor morot
1dl pofiber
1/2dl sötströ (ICAs)
1/2dl lingonsylt (önos lågkalori - sockerfri)
1dl vaniljkvarg (Lindahls mejeriprodukter)
2tsk bakpulver
2msk pepparkakskryddor


Frosting
150g (1 paket) Philadelphia light.
150g vaniljkvarg (Lindahls mejeriprodukter)
Skal av 1 citron
1/2 msk citronsaft
1-2 steviadroppar, vanilj eller caramelsmak (Nick's eller Star nutrition)

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Skölj av bönorna och mixa dem i en bunke tillsammans med kvargen.
Ta en annan bunke och vispa upp sötströ och ägg så det blir poröst.
Skala moroten och finriv den, blanda ner morotsrivet och lingonsylten och rör ihop. 
I skål nummer tre blandar du ihop mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber, bakpulver & pepparkakskryddor.
Rör sedan ihop innehållet från alla tre bunkarna väl. 
Smörj en mindre rund form med kokosolja och bröa, jag tog krossade linfrön men nästa gång tar jag nog mandelmjöl blandat med pepparkakskryddor ;) man kan ta vad som helst bara det är något som  får kakan att lossna från formen sen.
Klicka i smeten i formen och se till att få en jämn yta.
Grädda kakan i 50 minuter. Ta ut och låt svalna.
Under tiden kakan är i ugnen - rör ihop alla ingredienserna till frostingen och ställ svalt tills kakan är klar och har svalnat. Smeta då frostingen, garnera kakan med något fint och voilà!! Fikat är klart.