Krämig köttfärsröra med dill
Förhörde morsan på vad hon hade i, hon svarar: köttfärs, creme fraiche, dill, soja, paprika, lökpulver, buljongtärning, purjolök typ. Jag tänker genast: kycklingfärs, kvarggrädde, dill, tamarisoja, lökpulver, paprikapulver, eko-buljong & purjolök
😂 tänk vad snabbt hjärnan kan göra om ett recept alltså, jag var tvungen att prova på direkten! Förr i tiden hade vi såklart pasta till, men jag valde idag att steka upp strimlad vitkål vilket passade perfekt till 👌

Ingredienser: 3 portioner
450g kycklingfärs
1 spetspaprika
10cm finhackad purjolök
2,5dl kvarggrädde (Valio laktosfri)
1msk tamarisoja - glutenfri
1/2msk buljongpulver - eko
1msk hackad dill
Kryddor: lökpulver, paprikapulver, svartpeppar & salt.
Gör så här:
Bryn färsen. Hacka upp paprika & purjolök och låt fräsa med i färsen en stund. Ös sedan ner resten utav ingredienserna och avsluta med saltet - smaka av och se om det ens behövs, beror helt och hållet på vad för soja & buljong man använder.
Låt sedan puttra under lock ca, 5-10 minuter. Under tiden fräste jag vitkålen jag hade till och hela middagen var färdig på ca. 25 minuter, det där kallar jag nyttig snabbmat!
