Glutenfritt vörtbröd med aprikos

Ingredienser:
1dl äggvita
1 ägg
250g naturell kvarg (Lindahls mejeriprodukter)
1,5dl filmjölk
3dl pofiber
1/2dl fibrex (finns i glutenhyllan)
1/2dl krossade linfrön
1/2dl hela linfrön
5 torkade aprikoser
2rsk bakpulver
2msk julmust light
1msk fibersirap (eller honung)
1,5-2 msk vörtktyddor
En knivsudd salt
Pumpakärnor att toppa med.
Gör så här:
Vispa upp äggvitan till ett skum i en bunke, tillsätt sedan kvarg, filmjölk, julmust & fibersirap.
Ta en skål och blanda ihop alla torra ingredienser, klipp även ner aprikoserna i mindre bitar.
Blanda ihop allt väl.
Klä en brödform med ett bakplåtspapper, klicka i smeten och toppa med pumpakärnor.
Grädda i mitten utav ugnen på 180 grader i 45 minuter, jag lät även mitt stå en stund ca. 15 minuter på eftervärmen.
