Allmänt, Fika, Frukost, Lollo tipsar, Mellis/Kvällis, Protein, Tillbehör glutenfria, glutenfritt, saffran, saffransscones, scones

Glutenfria saffransscones

Skulle kunna äta saffran avigt och rätt för tillfället så jag tar varje chans jag har till att tillsätta det i allt jag gör :D 

Fick inspiration från mina så populära Kvargbröd (recept sedan tidigare finns på bloggen) och gjorde om med lite annat mjöl för att få fram rätt konsistens. 

Det är något speciellt med att hugga in på ett par nybakade scones, och hallon & saffran är ju en helt magisk kombo så en klick sockerfri sylt och Philadelphia var såååå gott!


(null)



Ingredienser:

1,5 dl  äggvita

1 ägg

1,5 dl  vaniljkvarg (Lindahls mejeriprodukter)

1 dl naturell soygurt (alpro)

2,5 dl pofiber 

1,5 dl sojamjöl (Risenta)

1 kuvert saffran  

2 tsk bakpulver

En knivsudd salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Lägg saffranen i blöt en stund innan i ca 1msk varmt vatten så blir smeten mycket gulare.

Vispa upp äggvitan till hårt skum, tillsätt kvarg, soygurt, ägg & saffran.

Blanda ihop alla torra ingredienser innan de tillsätts i kvargröran och blands sedan om

väl.

Forma till scones med blöta händer och grädda ca. 10-15 minuter på 180 grader. 💛🤶🏽🍇 #alaLollo


(null)