Allmänt, Lollo tipsar, Lunch, Middag, Sallad, Tillbehör Tacobröd, fodmap, fodmapdiet, tacofredag, tacos, tortilla, zucchini, zucchinitortilla

Zucchinitortilla

TACOFREDAG!!  Känns som jag vart omringad av tacos idag, alla på jobbet pratade tacos så till slut tänkte jag att jag ska bannemej också käka tacos!! Trillade över ett recept på tortillas gjorda på zucchini häromdagen som jag gjorde om så det blev fodmap-vänligt, bytte ut kokosmjöl mot pofiber & 3%-ig Philadelphia - verkligen succé!! 



Fyllde min taco med kycklingfärs, grönsaker & matkvarg.

Ingredienser: 1 stort bröd

1 liten zucchini, jag tog en gul från trädgårdslandet. Kan tänka mig att en halv normal blir bra annars.
1 ägg
4msk pofiber
1 tsk fiberhusk
1,5 msk Philadelphia 3%
Salt & peppar

Gör så här:
Riv zucchinin och pressa ut så mycket vätska det bara går.
Blanda ihop zucchini, ägg och Philadelphia. Ta en annan skål och blanda kryddor, fiberhusk & pofiber innan detta blandas med zucchiniröran.
Forma degen till en boll, kavla eller pressa ut så tunt det bara går på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.