Allmänt, Fika, Frukost, Lollo tipsar, Lunch, Mellis/Kvällis, Protein, Tillbehör Keso, Saffranspannkaka, fodmap, fodmapdiet, kesokaka, lchf, lchp, mellanmål, nyttigfika

Kesokaka med saffran

I säkert en vecka har jag vart sugen på saffran och i kylskåpet stod en burk keso som gick ut idag - BINGO! Då blir det saffranspannkaka till MIDDAG, ja ni läste rätt... jag åt just detta till middag 🙊 brukar göra detta som fika eller mellis, men ibland får man vara lite crazy, jag skulle utan problem kunna leva på frukost & mellismat om det skulle va så 😊

Keso är väääldigt proteinrikt, faktiskt innehåller keso mer protein än kvarg vilket många inte vet, så denna kaka efter ett pass på gymet är helt perfekt!

Ingredienser:

250g keso, laktosfri (Ica's mini)
2 ägg
1/2 kuvert saffran
2 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
3 steviadroppar vanilj (NICK's)
Lite salt & vaniljpulver

Gör så här:
Mosa keson lite grann med en gaffel, rör sedan ner äggen, steviadropparna. Ta en mindre skål och rör ihop saffran, salt, vaniljpulver & mandelmjöl. Krossa allt mot kanterna så saffranskornen spräcks, detta gör att smaken kommer fram tydligare.
Blanda sedan ihop allt, glöm inte fiberhusken till slut.
Smörj en form med kokosolja och i med smeten. 
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter.



Serveringsförslag:

1. Vaniljkvarg, lågkalori hallonsylt & bär 👆
2. Hackad mandel & glass & bär
3. Hallongrädde & nötter