Marrängkakor med proteinpudding

Ville ha något smaskigt men nyttigt och hittade inget recept alls som föll mig i smaken så jag fick improvisera som vanligt - och receptet blev lysande och kommer göras många fler gånger, marrängkakorna kan helt klart ätas utan proteinpudding till då de var goda att äta bara som de var. Kan man kanske till och med ta med sig som mellanmål ibland? 



Ingredienser:


1 dl äggvita
30g protein (peanutbutter isolate från @fitnessguru)
2msk mandelmjöl
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver

Proteinpudding
Hackade pistagenötter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp äggvitan riktigt hård, det tar cirka 3-5 minuter. tillsätt proteinpulver efter halva tiden och vispa riktigt hårt.
Tillsätt sedan mandelmjöl, pofiber & bakpulver.
Klicka ut lagom stora rundlar på en plåt med bakplåtspapper och grädda sedan ca.10 minuter. 

Ta en klick proteinpudding/ glass och gärna lite salta rostade nätter emellan.


#1 - - Anonym:

http://www.mabra.com/8-saker-som-hander-med-kroppen-nar-du-ater-for-mycket-protein/?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=lor_em&utm_term=halsa&utm_content=tips

Svar: Hmm det där var ju en lös artikel utan någon riktig forskning 😏
Louise Johansson

#2 - - Anonym:

https://www.svd.se/sa-halsosam-ar-proteinprodukterna