Allmänt, Lunch, Middag, Sallad Ajvar, Fylldapaprikor, Kyckling, Paprikor

Gratinerade paprikor med kycklingröra

Perfekt fredagskäk de här, går i princip lika snabbt att göra till många som att göra till en person - och med lite spiskummin i röran så är fredagsfeelingen på topp!



Ingredienser: 4 personer


4 paprikor i valfri färg.
500g kyckling
1dl ajvar
1,5 dl créme fraiche, valfri fetthalt
1/2 - 1tsk sambal olek (efter smak)
1 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
Kryddor, mängd efter smak: spiskummin, smoked paprika, Örtsalt & svartpeppar.
Olivolja 
Riven ost eller fetaost att toppa med.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader
Dela paprikorna på mitten och gröp ut kärnhuset, pensla dem med olivolja och sätt sedan in dem i ugnen under tiden du gör kycklingröran, detta snabbar på tillagningstiden.
Stek upp kycklingen eller köp färdiggrillad, blanda ihop med alla ingredienserna till röran och smaka av med kryddorna.
Fyll sedan paprikorna och toppa med osten, in i ugnen igen och  gratinera sedan i ca. 20-30 minuter, beroende på hur länge de var i ugnen innan fyllningen kom i.

Smaklig måltid 👌