Allmänt, Lunch, Middag, Protein, Sallad, Tillbehör Dietmat, Fisk, Middag, Räkor, Räkröra, Torskburgare

Fiskburgare med räkröra

Fröken här tänker ju lite extra på vad hon äter för tillfället - eller ska vi säga vad hon INTE äter så år vi mer rättvisa. Men nu är tänket clean clean CLEAN i veckorna. Mest kött och sallad till middag, och med "kött" räknas då kyckling, fisk & ägg och inte så mycket annat krafs därtill. Blir utmaning delux att ändå hitta på roliga middagsrecept så idag blev det torskburgare med räkröra - supersmarrigt!



Ingredienser: 2 pers, 4 biffar

400g torsk
1 ägg
1/2 msk fisksås
Citrusgrillkrydda, svartpeppar & vitpeppar

Räkröra:
1dl räkor
1msk kvarg (naturell Lindahls)
1/2 msk majonnäs (kalorifri - The Slenderchef)
1 tsk bostongurka
Hackad dill
Örtsalt, citronpeppar & persilade



Gör såhär:

Lägg alla ingredienser till torskburgarna i en bunke och mixa ihop detta med en stavmixer. Forma 4 stora runda biffar och stek i kokosolja på medelhög värme - akta att steka förlänge, då blir de torra.
Blanda ihop alla ingredienserna till röran och smaka av med kryddorna. 

Servera med bröd om så vill eller så skippar man helt enkelt det och kör med grönsaker som spenat, tomat och groddar. 

Smaklig spis