Allmänt Bröd, Frukost, Pumpa

Pumpabröd

I helgen bakades ett riktigt gott och nyttigt pumpabröd, om man inte har just kikärtsmjöl att tillgå så går det lika bra att byta ut detta mot t.ex. mer sojamjöl eller kokosmjöl, men enligt mig blir det lite förmycket "sockerkaka" av det hela då jag mer vill ha ett BRÖD.
Ingredienser:
7dl riven butternuttpumpa
4 ägg
1dl sojamjöl
1/2dl kikärtsmjöl
1/2dl kokosmjöl
1msk kokosolja
1msk pressad citron
1tsk bikarbonat
1/2 msk pepparkakskrydda
1tsk brödkryddor
1/2 tsk salt
Pumpafrön att toppa med

Gör så här: Smält kokosoljan och blanda ihop med den rivna pumpan, ägg & pressad citron. Blanda ihop mjölet med bikarbonat, salt & kryddor väl innan det vänds ner i pumpablandningen. Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka ner smeten, strö över pumpakärnor och grädda sen i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 1,5 timme.
Då brödet smakar väldigt mycket i sig räcker det att ha något lätt pålägg, lite smör eller mjukost med grönsaker är smaskens :)
#1 - - Anonym:

Härligt att du lägger upp alla dina recept, Lollo! Berätta gärna om träning.

Svar: detta kommer vara en matblogg som kommer visa upp både graciös och ograciös mat... Fitnessmat på alla dess sätt men någon träning kommer jag inte ta upp här.
Louise Johansson

#2 - - Andreas Mattisson:

Skall prova !

Vet inte om det tillämpas på detta bröd, men generellt ha högre värme på ugnen innan man sätter in brödet då den sänks snabbt när man öppnar luckan.
Samt en skål (som tål värme) med vatten i ugnen, så blir brödet sprödare.

Svar: Det tycker jag! det är sååå gott, men vill du ha det mer som bröd och mindre som mjuk pepparkaka så rekomenderar jag att minska lite på pepparkakskryddorna :)Tror faktiskt inte vattnet hjälper avsevärt mycket i detta fallet då det är så pass mycket pumpa i brödet... svårt att få pumpan sprött med hjälp utav vattnet... finns riksk att det nästan gör det mer fuktigt av vattenångan det bli i ugnen ;)
Louise Johansson