Allmänt, Frukost Frukost, Pumpa

Pumpagröt

Vad passar bättre än en het skål gröt en regnruskig höstdag som denna? Jag är inne i ett stim där jag bara vill testa nytt nytt & nyttigt! Med rena råvaror och mycket smak. Hade en pumpa kvar hemma så surfade runt, någon hade gjort pumpagröt?! Lät konstigt men va tusan... Pumpa är gott så nu kör vi! Gjorde om och bytte ut i vanlig ordning... Och vips! Min pumpagröt är fix färdig och så in i bombens god! Detta är något som jag tror går hem hos ALLA, både vuxna som barn... Barn lär älska detta om man byter ut saffran mot pepparkakskryddor som också gifter sig fint med pumpan.



Ingredienser:
4dl riven pumpa
1msk kokosolja
1dl sojamjölk (går nog minst lika bra med kokosmjölk eller helt vanlig mjölk)
1 ägg
1msk kokosmjöl
1/4 kuvert saffran
Salt & vaniljpulver efter smak

Gör såhär:
Färs upp pumpan o kokosoljan och tillsätt sen mjölken. Låt detta puttra under lock tills pumpan är mjuk, ungefär 10minuter. Tillsätt sedan kryddorna och mjölet. Ha kvar grytan på svagvärme och mosa allt med gaffel. Knäck tillslut i ett ägg och rör runt tills det får en lagom kletig konsistens.
Servera gärna med färska bär och lite fröer, och lite kall mjölk såklart 😊