Allmänt, Mellis/Kvällis Mjukpepparkaka, bakning, butternut, kaka, pepparkaka, pumpa

Mjuk pepparkaka med hallonfrosting

Nu kunde jag inte hålla mig längre, har funderat och funderat på att göra om det där receptet på pumpabröd till just mjuk pepparkaka och här är reaultatet! 😍
Jag blir så glad och även lite småstolt över mig själv när jag lyckas skapa recept som jag vet vilket hälsofreak som helst hade tuggat i sig, men som även en riktig sockeråtta hade mumsat på och varit lyrisk över smaken. Om jag haft möjlighet hade jag bjussat er alla på denna goding, men det går ju såklart inte så här kommer i alla fall receptet 🍰🍇

Ingredienser:

Mjuk pepparkaka:
7 dl finriven butternutpumpa
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl (går att byta mot sojamjöl)
0,5 dl kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk pepparkakskryddor
1 msk flytande honung
3 steviadroppar med vaniljsmak
Kokosolja att smörja formen med
En nypa salt

Glasyr:
150g färskost+kvarg 9% (bild längre ner)
4msk hallonsylt (önos lågkalori)
2msk vaniljkvarg (lindahls laktosfria)
Färska hallon & mynta till garnering.

Gör såhär!
Vispa upp äggen till en ljusgul smet och tillsätt mot slutet honung och steviadroppar. Blanda sedan ner den finrivna pumpan och rör ihop.
Ta en ny skål och blanda alla övriga ingredienser väl till pepparkakan och häll sedan ner detta i pumpasmeten.
Smörj en liten springform (ca. 18cm i diameter) och häll sedan i smeten. Man får trycka ut den lite så det blir en jämn yta då smeten inte är så rinnig.
Grädda kakan i nedre delen utav ugnen i 60 minuter på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren och smeta på kakan när den har svalnat. Dekorera med färska hallon och några myntablad.