Allmänt, Lollo tipsar, Lunch, Middag Gratäng, broccoli, foodprepp, matlådor, middag, nötfärs

Köttfärs & broccoli-gratäng

Nu är det en sån där "Håll-hatten-vecka" igen, öppnade kalendern igårkväll och såg hur fulltecknad veckan va så imorse fick det bli foodprepp för hela slanten och jag löste det hela med denna köttfärs & broccoli-gratäng, och för att dryga ut det hela med mer protein så jag kunde få ut en extra matlåda stoppade jag i en burk sojabönor - allt sådär klockrent uträknat 😉
Och på tal om broccoli... Jag gick helt bananas när jag var på Grand Samarkan i Växjö i lördags, mitt där inne stod de och sålde frukt & grönt... Eko och närproducerat och så bara såg jag dessa GIGANTISKA broccolistammar! Köpte två... De var stora som buskar 😆

Ingredienser:
1kg broccoli
800g nötfärs 10%
1 burk sojabönor
2 förpackningar krossade tomater, 1 vitlök + 1 basilika.
10 stora champinjoner
1 gul lök
1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 påse riven ost (jag använder arlas 12%-iga)
5 cocktailtomater
2msk oxfond
10 basilikablad
1tsk italiensk salladskrydda
Kokosolja att steka i
Vitlökspeppar, örtsalt, paprikapulver efter smak & tycke.

Gör såhär!
Hacka all lök och svamp och fräs upp tillsammans med kryddorna i kokosolja, när löken är mjuk så stek med färsen.
Tillsätt sen krossade tomater, oxfond & sojabönor (glöm ej att skölja dem) och låt detta puttra på låg värme en stund. Under tiden färsen puttrar så dela broccolin i lagom små buketter OBS! Använd "stammen" med, allt det som är grönt är ätbart!
Varva sedan färsen och broccolin i en stor ugnsform, toppa med skivade tomater, hackad färsk basilika och strö sen över osten.
Grädda sedan hela härligheten i ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader.