Allmänt, Lollo tipsar, Middag, Sallad Fylldapaprikor, fredagsmys, kyckling, sallad, tacos

Fyllda paprikor

Måndagsmiddag med en fin vän på besök, vi har länge pratat om fyllda paprikor så det fick det bli, gjorda på kycklingfärs och med massa tacosmaker i. I färsblandningen stoppade jag inlite av vad som fanns i kyl & skafferi, och man kan ju faktiskt ha vad som helst i de där paprikorna, men här kommer dagens recept :)
I veckorna tänker jag "lite extra" på kalorierna och mängden kolhydrater/fett/protein i maten, samtidigt som jag måste tänka på att få i mig näring så man orkar med allt som man ska ha energi till - främst då träning och jobb. Många tror att smal och nyttig mat är tråkig och smaklös... Men NEJ NEJ NEJ säger jag bara, detta är toppenmat - och perfekt att ha som matlåda dagen efter (min är redan packad) 😃

Ingredienser: 8 små paprikor

8 paprikor, helst gula, orangea eller röda.
500g kycklingfärs
1dl riven ost, arlas "mager" 12%
1 burk tacosalsa, santa Maria utan tillsatt socker.
Olivolja att steka i
10 champinjoner
10 cm purjolök
1 msk tomatpuré
1dl vatten
En skvätt kycklingfond
Tacokrydda, jag gör egen men färdig av god kvalité går lika bra.
Paprikakrydda
Spiskummin
Vitlökspeppar
Örtsalt
*mängden kryddor väljer man själv, smaka av men var inte rädda att dra på med kryddningen.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär av hatten på paprikorna och ta plocka väck kärnhuset. lägg paprikorna i en ugnsform i h stoppa in i ugnen precis som dom är.
Gör under tiden färsen, hetta upp en stekpanna och häll droppa i lite olivolja, stoppa i färsen och stek den färdig. Tillsätt hackad purjolök, champinjoner och alla kryddor och fräs runt ett par minuter. Häll sist i tacosalsa, tomatpure, kycklingfond & vatten. Låt puttra ihop ca. 5 minuter och smaka sedan av om det behövs mer kryddor.
Plocka ut paprikorna ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader.
Fyll paprikorna med färsblandningen, strö över osten och stoppa sen in i ugnen igen ca. 15 minuter. Paprikorna är färdiga när de är mjuka men ändå har lite tuggmotstånd och osten ska smälta och få lite färg.
Servera allt med en stor god sallad, gräddfil & tacosalsa. Kanske tacochips och guacamole? Bara fantasin sätter som sagt gränser.
trevlig spis 😊