Currygryta

Ingredienser:
800g kycklingfilé
5dl matgrädde (jag använde 3dl milda mat extra 4% & 2dl valio laktosfri kvarg-grädde 10%)
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
2 snackpaprikor
1/2tsk sambal olek
1msk kycklingfond
1msk curry
salt & peppar
Kokosolja (smaklös) att steka i.

Jag använder mig utav både denna 👆🏼 curryn och även santa Marias milda curry, och hade jag haft gul currypasta hemma hade jag kastat i det med.
Gör såhär:
Heta upp en klick kokosolja i en stekpanna (traktörpanna med lock är att föredra) och fräs ihop hackad vitlök, salladslök & kryddor. Tärna upp kycklingen och tillsätt i lökfräset. När kycklingen är genomstekt tillsätt matgrädde, fonden, sambal olek & hackad snackpaprika. Låt koka ihop på svag värme under lok 5 minuter.
Servera med blomkålsris & gröna ärtor. Ett tips för att få lite extra smak på blomkålsriset är att koka det i lite grönsaksfond 👌🏻
