Allmänt, Middag Curry, kyckling, middag

Currygryta

Kycklingcurry kan man göra på väldigt många sätt, här kommer en variant med lite sting och myck smak i, en lättlagad gryta som man svänger ihop vilken vardagskväll som helst 👌🏻😋



Ingredienser:
800g kycklingfilé
5dl matgrädde (jag använde 3dl milda mat extra 4% & 2dl valio laktosfri kvarg-grädde 10%)
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
2 snackpaprikor
1/2tsk sambal olek
1msk kycklingfond
1msk curry
salt & peppar
Kokosolja (smaklös) att steka i.


Jag använder mig utav både denna 👆🏼 curryn och även santa Marias milda curry, och hade jag haft gul currypasta hemma hade jag kastat i det med.


Gör såhär:

Heta upp en klick kokosolja i en stekpanna (traktörpanna med lock är att föredra) och fräs ihop hackad vitlök, salladslök & kryddor. Tärna upp kycklingen och tillsätt i lökfräset. När kycklingen är genomstekt tillsätt matgrädde, fonden, sambal olek & hackad snackpaprika. Låt koka ihop på svag värme under lok 5 minuter.
Servera med blomkålsris & gröna ärtor. Ett tips för att få lite extra smak på blomkålsriset är att koka det i lite grönsaksfond 👌🏻