Allmänt, Lunch, Mellis/Kvällis, Middag Broccoli, förrätt, kyckling, lunch, soppa

Broccolisoppa med gröna ärtor

Kallt, regnigt och ruggigt här idag - det enda positiva med detta är väll att en värmande soppa smakar så mycket bättre...
Så till lunch idag blev det en rykande het grön soppa med broccoli & gröna ärtor men som även innehöll lite sting i från chili och en fräsch smak av citronen och syran från kvarggrädden. En soppa helt i min smak som toppades med kycklingbacon, men har gjort denna förr och hade då räkor till, minst lika gott vill jag lova! Kan tänka mig att denna soppa tillsammans med några räkor och nån pilgrimsmussla hade vart en perfekt förrätt... Tåls att tänka på till nästa middagsbjudning ;)

Ingredienser: (1stor portion)
250g broccoli - HELA broccolin!
1dl gröna ärtor
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk grönsaksfond (lantbuljong - René Voltaire)
3 dl vatten
1dl kvarg-grädde
1/2 msk citronsaft
Peppar efter smak
1 tsk basilico-krydda, bild och ingredienser längre ner, har man inte denna ersätter man med de ingredienser som finns i - chilin i är viktig för stinget :)

Gör såhär:
Fräs upp hackad lök & vitlök i en kastrull, tillsätt sedan vatten, buljong, broccoli, ärtor & kryddor och låt koka tills broccolin är mjuk, ca. 10-15 minuter.
Häll i kvarg-grädde & citronsaft och mixa sedan slätt med stavmixer, låt koka upp en gång till innan servering. Smaka av och beroende på val av kryddor och buljong tillsätta salt, jag behövde inte detta då både buljongen & kryddan innehöll en stor mängd salt.
Ät tillsammans med stekt kycklingbacon, räkor eller en bit bröd av valfritt slag 😊