Allmänt, Lollo tipsar, Middag, Protein, Sallad Biffar, husmanskost, lngonsylt, middag

Biffar med svampsås

Riktig svensk husmanskost - jo jag tackar!
Är det något jag verkligen tycker är smaskigt så är det just svensk vällagad husmanskost. Och är det något jag kan få abstinens efter och verkligen sakna så är det biffar, sås, potatis, kokta morötter och lingonsylt... Å så geggar man ihop allt sådär gott på tallriken så det ser ut som något helt oätligt 😁🙈
Men det där skulle jag ju aldrig få för mig att äta ju längre, så därför får jag hitta på något som håller sig inom mina gränser, altså mindre kolhydrater, och mindre fett... Och mer protein och grönsaker!
Tog tjuren i hornen idag och fixade biffen ;) helt vanliga klassiska biffar på nötfärs, ägg, lök & kryddor o h en svampsås till. Åt med svampsås, rostade morötter & blomkål, önos lågkalori lingonsylt, och lite grönsallad... Maj GAD va gott, och TVÅ matlådor ligger packade i kylen, hallelulja!

Ingredienser:
Biffar
500g nötfärs
1 ägg
1 liten gul lök, finhackad
1 msk oxfond
Matfett att steka i
krryddor: vitpeppar, vitlökspeppar, örtsalt, paprika, chili & persilja.

Svampsås:
15 stora champinjoner, hackade till 4 delar
2,5 dl (i förpackning) milda mat extra laktosfri 4%
1 msk oxfond
1 msk tamarisoja
Peppar, gärna med någon smak.

Gör såhär!
Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna och blanda väl. Stek i matfett på medelhög värme. För att lättare kunna forma biffarna så skölj händerna i kallt vatten emellanåt.
När biffarna är stekta, häll i svampen i pannan - OBS! Häll inte utstekflottet, det ger grym smak till såsen! Välj själv hur du vill hacka svampen. Om det behövs - tillsätt mer matfett. Låt svampen gå i pannan tills den är färdig stekt, tillsätt sedan matgrädde, soja, fond och kryddor. Låt puttra ihop en stund och servera sedan genast med önos låg kalori lingonsylt, ugnsrostade grönsaker & sallad 😊😋

#1 - - Janina:

Hej! Allt ser så mumsigt ut! Hur många biffar blir det av 500 g färs? :)

Med vänlig hälsning, Janina