Allmänt, Lunch, Middag, Sallad, Tillbehör Kycklingbiffar, biffar, curry, grönsakspytt, indiskt, kvarggrädde, kyckling

Indisk grönsakspytt med kycklingbiffar

Altså det slog mig precis att jag inte har lagat mat hemma på en hel vecka, fatta en HEL VECKA! Inte konstigt att det kliade i fingrarna och att hjärnan ville göra allt och lite till, och som vanligt när jag har den "feelingen" så blir det aldrig som jag från början tänkt - utan oftast något bättre 😝

Krämig indisk grönsakspytt:
Ingredienser:
1/2 blomkålshuvud
1/2 zuzzhini
8-10 brysselkål
1 morot
10 champinjoner
1 paprika
10cm purjolök
100g vitkål
1/2dl kvarggrädde
2 tsk garam masala
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
Salt & peppar
Matfett till stekning.

Gör så här:
Hacka upp alla grönsaker i någorlunda lika stora bitar, börja med att fräsa upp blomkål, brysselkål & morot i matfettet och efter ca. 5 minuter tillsätt resten utav grönsaker. Stek ihop på medelhög värme och tillsätt kryddor & kvarggrädde och blanda runt väl. Låt allt vara i stekpannan på låg värme en liten stund så smakerna riktigt går ihop.

Kycklingbiffar
Ingredienser:
500g kycklingfärs
1 ägg
1 msk kycklingfond
1 msk tandoori currypaste
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad dragon
Rostad vitlökspeppar & salt
Matfett till stekning

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser väl, smeten blir ganska lös men forma små biffar och stek på medelhög värme. För att lättare kunna forma biffarna så doppa händerna i kallt vatten mellan varven.