Indisk grönsakspytt med kycklingbiffar
Altså det slog mig precis att jag inte har lagat mat hemma på en hel vecka, fatta en HEL VECKA! Inte konstigt att det kliade i fingrarna och att hjärnan ville göra allt och lite till, och som vanligt när jag har den "feelingen" så blir det aldrig som jag från början tänkt - utan oftast något bättre 😝
Krämig indisk grönsakspytt:
Ingredienser:
1/2 blomkålshuvud
1/2 zuzzhini
8-10 brysselkål
1 morot
10 champinjoner
1 paprika
10cm purjolök
100g vitkål
1/2dl kvarggrädde
2 tsk garam masala
2 tsk gurkmeja
1 tsk curry
Salt & peppar
Matfett till stekning.
Gör så här:
Hacka upp alla grönsaker i någorlunda lika stora bitar, börja med att fräsa upp blomkål, brysselkål & morot i matfettet och efter ca. 5 minuter tillsätt resten utav grönsaker. Stek ihop på medelhög värme och tillsätt kryddor & kvarggrädde och blanda runt väl. Låt allt vara i stekpannan på låg värme en liten stund så smakerna riktigt går ihop.

Kycklingbiffar
Ingredienser:
500g kycklingfärs
1 ägg
1 msk kycklingfond
1 msk tandoori currypaste
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad dragon
Rostad vitlökspeppar & salt
Matfett till stekning
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser väl, smeten blir ganska lös men forma små biffar och stek på medelhög värme. För att lättare kunna forma biffarna så doppa händerna i kallt vatten mellan varven.
