Vitkålsgratäng
En krämig vitkålsgratäng med keso och färskost är ett perfekt alternativ till den så vanliga potatisgratängen - passar perfekt till så väl kött som kyckling 😊

Ingredienser: (4 portioner)
1/2 vitkålshuvud
1 stor morot
1 vitlöksklyta
3 dl matgrädde (jag kör på milda 4%)
2dl keso
75g färskost/kvarg (bild längre ner)
Persilja
Ramslök (eller salladslök)
Örtsalt & peppar
Kokosolja att steka i
Parmesanströ
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka vitkål, morot och vitlök och fräs ihop tills det mjuknar i en stekpanna med kokosolja i.
Tillsätt grädde, färskost och 1,5dl keso, persilja, ramslök (eller salladslök) och smaka sv med örtsalt och peppar.
Häll över hela röran i en ugnsform, kleta över det sista av keson och strö lite parmesanströ över (köps på burk).
Grädda i ugnen ca 35-40 minuter tills den mjuknat men ändå har lite tuggmotstånd och fått lite fin färg på toppen.
