Kokostoppar med saffran & apelsin

Här har ni det - mitt vinnarrecept! Och det krävdes minsann två omgångar av tillverkning innan dessa blev till... Första gången misslyckades totalt - allt föll samman och chokladen bara strulade.

Men dessa skönheter är fantastiska - fria från gluten, laktos och vanligt socker, och doppade i sockerfri choklad och passar perfekt att duka fram till Kalle Anka på julafton 😊🎅🏼


Färdiga toppar redo at ätas 😋

Ingredienser:


200g riven kokos
3 ägg
50g smör (laktosfritt)
1/2 dl sötströ (ICAs)
3msk kokossocker (kung markatta)
1 kuvert saffran
1 liten apelsin, skal och saft
150g choklad att doppa i.


Kokostopparna är uttagna och ska snart doppas i mörk sockerfri choklad.

QGör såhär:

Sätt ugnen på 200 175 grader. 
Smält smöret i en kastrull och häll i saffran.
Ta en bunke och häll i kokossocker, sötströ & äggen och vispa upp detta. Tillsätt sedan kokos, saft och rivet skal från apelsinen. Blanda ihop väl och tillsätt sist det smälta smöret med saffranet och blanda väl. Låt denna blandning stå och dra ihop sig ca 20 minuter.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper, klicka ut smeten o h gör toppar utav det, tryck ihop med fingrarna så de får rätt form.
Grädda mitt i ugnen först 15 minuter, skruva sendan ner värmen till 150 grader och grädda sedan vidare där i ca. 10-15 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad, när kokostopparna svalnat  doppas botten eller ringlas chokladen över. Låt dem sen gärna stå i kylen en stund innan servering. Förvaras även bäst o kyl.