Kokosglass
Det här är löjligt gott, kanske inte det nyttigaste man an äta men vad gör det ibland? Den är fri från vanligt socker, innehåller få kolhydrater men desto mer nyttiga fetter som kroppen bara mår bra utav!
Detta receptet kom till på ett lite småroligt sätt - när jag och brudarna var i Stockholm en helg bestämde vi in just kokosglass till efterrätt och den var så god, och jag utbrast att detta ska jag försöka göra, nästa gång vi träffas ska jag bjuda på detta! Så sagt och gjort, igår var det middag med tjejerna och vi avrundade kvällen med hemmagjord kokosglass "AláLollo" och den var riktigt krämig och mumsig. Det ska dock tilläggas att jag försökt mig på denna innan men totalt misslyckats, gjorde då en helt mjölkfri på bara kokosgrädde men njae... Det blev bara isigt.
För bästa konsistens, använd glassmaskin. Har ni inte det så in i frysen och rör om då och då.

Kokosglassen är här upplagd tillsammans med massa exotiska frukter och toppats med rostade kokoschips och citronmeliss.
Ingredienser:
5 äggulor
0,75dl sötströ (ICAs)
0,25dl kokossocker (kung markatta)
3dl kokosgrädde (kung markatta)
1dl+2dl vispgrädde
2dl riven kokos
Gör såhär:
Blanda väl ihop sockersorterna med äggulorna i en kastrull, värm på medelvärme upp till 37 grader och tillsätt sedan 1dl vispgrädde och 3dl kokosgrädde (en burk innehåller 4 dl, ta allt det krämiga i burken och skippa en deciliter utav den rinnande vätskan). Värm upp allt igen till 37 grader och rör under hela tiden runt i kastrullen.
När 37 grader är uppnått (känn med fingertoppen) så ta väck från plattan och häll allt i en burk och ställ in i kylen så det blir riktigt svalt, minst en timme!
Vispa upp de två sista decilitrarna grädde och häll i den rivna kokosen, häll sen i glassmeten från kylen och blanda väl innan blandningen går i glassmaskinen som sköter sista jobbet - tar ungefär 45 minuter för glassmaskinen att få den till en riktigt luftig och perfekt glass.
Ät direkt eller frys in i en riktigt tätslutande låda.
Jag valde att servera med massa exotiska frukter, lite citronmeliss som man hade kunnat ha mer utav eller till nästa gång tillsätter jag nog lite lime för att få upp lite syra.